In de stad

Nijmegen, de ouste stad van Nederland, heeft een zeer uitgebreid cultureel en toeristisch aanbod. De ideale uitvalsbasis voor een stedentrip in eigen land. Hotel Courage ligt aan de Waalkade, op een steenworp afstand van de gezellige binnenstad met de Grote Markt, Kronenburger Park en de Hezelstraatjes. Er is volop aanbod van winkels en horeca. Nijmegen is een rasechte studentenstad wat ervoor zorgt dat er elke dag van de week ‘leven op het plein’ is. Op donderdag is er koopavond tot 21:00 uur en elke zondag is de binnenstad geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Op maandagen en zaterdagen is er de traditionele (vers)markt.

Wat zeker de moeite waard is om te zien/doen;

  • de Grote Markt met het standbeeld ‘Mariken van Nieumeghen’. In het oude waaggebouw zit een restaurant met groot terras met schitterend uitzicht over het hele marktplein.
  • de Grote of St. Stevenskerk inclusief de Toren. Rondleidingen uitsluitend op afspraak via: www.gildenijmegen.nl
  • Hezelstraatjes. Vanaf de Grote Markt kunt u de Hezelstraatjes afdalen waar de tijd heeft stilgestaan. Eeuwenoude panden met meer dan 200 speciaalzaken. Onderaan de Hezelstraatjes komt u uit bij ‘Kronenburger Park’, bekend geworden door Frank Boeijen. In dit park zijn nog restanten van de stadsmuur te bewonderen uit de 15e eeuw.
  • Valkhofpark & museum. Hier ligt de basis van de stad. Een aantal ruïnes is nog te bezichtigen net als de Sint Nicolaaskapel (bj 1030). de Kapel is behalve op maandagen dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Ook starten er vanuit hier meerdere stadswandelingen op aanvraag. Informeer via info@valkhof.nl . Het naastgelegen museum huisvest een van de grootste bodemvondsten uit (met name) de Romeinse tijd. Daarnaast ook wisselende collecties en tentoonstellingen. Geopend van dinsdag t/m zondag, van 11:00 tot 17:00 uur.
  • MuZIEum. Dit ervaringsmuseum gaat over het zien en niet-zien.