Green Key (MVO)

Duurzaam ondernemen is een belangrijke doelstelling van Hotel Courage Waalkade. De beheersing van milieubelasting van het hotel speelt hierin de belangrijkste rol. Om invulling te geven aan deze bedrijfsdoelstelling volgt Hotel Courage Waalkade de richtlijnen van stichting Green Key, een erkend Europees keurmerk.

We zijn zeer trots dat we als kleinschalig hotel tijdens de eerste keuring direct zijn beloond met een Gold Status, de hoogst haalbare certificering. In maart 2017 is deze certificering herkeurd en wederom met ‘Goud’ beloond.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.